Over


Entente Cordiale werd in 1983 opgericht door oud-leden van het Jeugd en Muziekorkest van Antwerpen. Amateur-musici met orkestervaring werken onder professionele leiding met veel musiceervreugde aan een zeer gevarieerd repertoire. Sinds 2004 werd overgestapt naar een projectmatige werking zonder vaste dirigent. Het ensemble repeteert in Mortsel en werkt regelmatig samen met de Academie Muziek, Woord & Dans Mortsel-Kontich en het cultureel centrum.

De naam Entente Cordiale verwijst naar het vriendschapsverdrag uit 1904 tussen Engeland en Frankrijk, en staat symbool voor de ongedwongen sfeer waarin dit ensemble repeteert en concerteert. Het basisensemble bestaat uit een vaste kern strijkers en kan in functie van het programma worden uitgebouwd tot een volwaardig symfonisch kamerorkest. In die flexibele bezetting begeleidt Entente Cordiale ook solisten en is het een gewaardeerde partner in koorprojecten.

In de CONCERTEN lijst vindt u een overzicht van de concerten die het ensemble de laatste jaren heeft uitgevoerd. 


JeongSun Goo is sinds oktober 2008 concertmeester van Entente Cordiale. 

Zij speelde reeds op jonge leeftijd concerto’s van Mozart, Lalo en Saint-Saëns met verschillende symfonieorkesten in Zuid-Korea.

Zij studeerde aan de Ewha Universiteit voor vrouwen in Seoul en ging zich steeds meer interesseren voor de kamermuziek. Zij nam deel aan internationale kamermuziekfestivals in Finland, de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Nederland en Oostenrijk.

In 2005 behaalde zij het masterdiploma aan het Conservatorium van Rotterdam bij Ilya Grubert en Thijs Kramer. Om haar muzikaliteit te verdiepen volgde zij masterclasses bij Pavel Vernikov, Gordan Nikolitch, Rainer Honeck en Guido de Neve.

Zij speelde enkele jaren in diverse orkesten waaronder het Concerto Rotterdam, het orkest van de Nederlandse Opera in Amsterdam en het Orkest der Lage Landen in België. Zij is lid van verschillende kamermuziekgroepen.